Heer, ontferm u over ons (1996)

 
Het kloosterbejaardenoord 'De Beyart'.
De waardering voor kerk en geloof is aan het veranderen. De kloosteroorden in Nederland worden met uitsterven bedreigd. Kloosters moeten sluiten door de vergrijzing onder de 20.000 religieuzen en een gebrek aan nieuwe geloofsgenoten. De laatste broeders en zusters hebben een zodanig hoge leeftijd bereikt dat ze vaak niet meer in staat zijn om voor zichzelf en voor elkaar te zorgen.
In het centrum van Maastricht staat het klooster 'De Beyart' van de broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria (de broeders van Maastricht) op dit moment 's lands grootste kloosterbejaardenoord. De 120 broeders van de congregatie van 'de Beyart' waren van oudsher actief in het onderwijs. De 20 zusters Karmelitessenen, Raparatricen, die tegenwoordig ook worden toegelaten tot dit kloosterbejaardenoord, hebben hun contemplatieve leven, het zoeken naar contact met God, in stilte en gebed doorgebracht.
Een documentaire over de broeders en zusters in 'De Beyart' .In onzekere afwachting van het hemels paradijs kijken ze terug op een leven in dienst van de Heer .
 
Uitgezonden:11 februari 1996, VPRO, 59 minuten
Categorie: zorgbinnenland
 
 
Regie: Maarten Schmidt & Thomas Doebele.
Camera: Maarten Schmidt
Geluid: Thomas Doebele
 


Terug naar boven
 
© 2008-2024 Maarten Schmidt & Thomas Doebele  Webdesign: Arnold Dikstaal  Webart: Thomas Schmidt Bezoekers: